Followers

fb followers

私のブログへようこそ

myspace comments

myspace comments

Percaya kpd Tuhan,Bsyukur bhw manusia slalu dberikan yg tbaik,sesuai yg dlakukan oleh manusia itu sendiri, x perlu bkeras hati,DIA akan mberikan dsaat yg tepat apa yg hambaNya perlukan, Tidak harus dsaat ini,masih ada esok hari.....

26 May 2014

Hepi Anniversary Kita ke-7

Alhamdulillah, syukur syukur syukur Ya Allah, dikurniakan dengan seorang suami yang sangat sabar dlm melayan karenah isterinya..hihi.. Terima kasih mr.sweetheart yang sudi dan memilih diri ini yang tidak begitu sempurna. Moga kehadiranmu bleh completekan kelemahanku ini.. Redha Allah yang kita cari. Together till Jannah ok?! Insha allahh..
Teringat d awal pertemuan ni..pertemuan yg tanpa djangka,tanpa d duga..perkenalan kita di hari raya 2004.. me masih teringat lagi muka2 yg datang kat umah,tp me memang xkenal pun dketika itu tmasukla mr.sweetheart ni..(lps kahwin baru me tau yg kami pernah sama2 1 group ms pemilihan hoki daerah zmn skolah dlu..awat x habaq awal2!!ekeke..itulah jodoh namanya..hihi).kata dorang ni, me seorg yg sombong,senyum pun mcm xmau senyum..hahaha! Nak senyum buat pe,sah2 korang lelaki xde maknenya! tp yg paling ingatla,suh me amik gambar dorang dlm umah me..dlm hati "aiseyhh,sesuka hati korang je suh aku amik gambar ye" lps amik gambar trus masuk dapur,mls nk layan..maklumlah time tu kite ni sdg dlm masalah cintan cintun..
Mlm tu tetiba si lisa n eno bgtau pesanan dr seseorg dlm group yg dtg umah td,pesanan nak no.tel me.. me ape lagi jawab " xpayahla,xde makna"
Tp biasalah adik2 i ni memang xleh hrp bab2 ni..dia bg jgk kat bdk group tu..tetiba je ada msg nak bkenalan.. mulanya mmg x layan..
Lps bdk 2 org ni g amik or cuci gambar,bwk balik 2,3 keping gambar.. me tanya lah yg mn 1 yg msg me aritu..dia tunjuk..huhu.. not my taste.. lps pd tu ade lah 2 org lagi dlm group tu bermsg2..mula2 malas jgk nak layan tp bila adik2 bgtau dorg mcmane,hmmm...kira okla,kwn2 je la ngan dorang..last2 boleh jd geng,masalah time tu dh hilang,enjoy dgn dorang yg sporting..
Balik JB mr.sweetheart selalu lah call n msg me..dan 2org lagi yg suka call n msg n msg berpantun..ekeke.. tp mr.sweetheart la yg paling byk msg n call mlm2,siang hari xleh call bcoz me mmg bz ngn keje yg blambak2, maklumlah bkn 1 je kena lukis pelan,byk wuuuu..bkn stakat lukis je, kadang2 kena turun site, even keje2 lain pun kena buat,jd awal2 dah bgtau dorg msg boleh,call xbleh..ekekeke..
Dlu,mr.sweetheart suka jd pendengar n pnyelesai masalah,masalah dia bgtau skit2 je,yg me punye sume dia nak tau.. huhuhu..sehingga me putus cinta pun diala yg jd pngubatnye..suka bg kata2 semangat,suka wat lawak,amik berat..hihi..seterusnya erkkk..dah cite dah sebelum ni..kikikiki
Sampai ke arini masih rasa mcm kelakar je sejarah yg tercipta ni.. Dlu dia bukannye my taste,tp akhirnye jd my husband plok.. Mungkin inilah yg dkatakan apa yg kita nak x semestinye kita akn dapat..dan inilah yg dkatakan jodoh,pertemuan yg tanpa drancang,yg nak djadikan titik mula jodoh itu..walaupun ada cabaran dlm hubungan kami ketika itu,dia tetap brusaha untuk mendapatkan me,dia sanggup terima syarat2 yg me buat,dan paling terharu katenya dia sggup berubah dlu menjadi lebih baik n sanggup mnunggu..
Alhamdulillah berkat ksabarannya,me slow2 dpt mnerima dia seadanya.. me tau kita semua bknnya sempurna sgt,sama2 cuba perbaiki diri..me try mnyesuaikn diri,mharapkan dia mjadi tlalu sempurna tu xla sgt.. Me betul2 terima mr.sweetheart bila ibubapanya dtg btemu ngan my parent..mak n abah ntah knape bkenan dgn ibubapanya,secara automatik mak n abah izinkan hubungn kami..xlama je pertemuan tu terus je mr.sweetheart mlamar.maka btunangla n seterusnye 9bln lps tu kahwinla kami..ekeke..
Di awal pkahwinan biasalah masing2 baru btul2 nk kenal diri masing2..nak serasi tu perlukan masa,mr.sweetheart byk bsabar dgn kaletah bininye,kdg2 sampai x tertahan kot..huhu..bininye manyak sgt rules itu n ini..cerewet bagaaaiiii..biasalah perempuan..huhuhu..tp honestly bg me, me rs bsyukur sgt2 ade dia dsisi,dia tau cara me yg kdg2 x serasi dgn dia,me mngis sbb time tu rs mcm xserasi,tp dia tetap bsabar dgn layanan me,karenah me,..dia cuba jd yg tbaik..lama klamaan Allah izinkan keserasian pd kami,..dia jg me dgn penuh cinta n kasihsyg..setiap hari adalah hari2 pcintaan..alhamdulillah.. dia byk mngajar me erti sabar..
Ya Allah,tiada kate2 yg boleh d ungkap melainkan rasa bsyukur atas kurniaanMu pdku ini..cinta sentiasa mekar dhati ini.. diri ini sentiasa mdoakan agar Allah sentiasa mekarkn cinta kami,hanya padaNya saja kami berserah.. sebab kita xkan tau ape yg akn terjadi pd masa hdpn.. manusia sentiasa brubah,kita xkn tau apa akn jd esoknye..hanya berdoa,bharap cinta ini sentiasa mekar dlm mencari redha Allah..sentiasa bdoa agar Allah kekalkan kbahagiaan ini hingga ke akhir hayat kami,semoga Allah pertemukan kami d syurgaNya nanti..Ya Allah,makbulkanlah doa hamba2Mu ini..aamiin..ya robb..
Selamat ulangtahun yg ke-7 sayang...♥♥♥ u so much!!
husbandku sayang :
smg Allah senantiasa menjagamu dlm kebaikan&ketaatan padaNya dan menjauhkanmu dari berbagai godaan&tipu daya dunia..aamiin
Husbandku sayang:
Pernikahan atau perkawinan menyingkap tabir rahsia,
mengajarkan kita perlunya iman dan taqwa, untuk belajar meniti sabar dalam mencari redha Allah SWT
Husbandku sayang..
Isteri yang kamu nikahi ini tidaklah semulia khadijah,
Tidaklah setaqwa Aisyah, pun tidak setabah Fatimah,
Apalagi secantik Zulaikha.
Justeru, isterimu hanyalah wanita akhir zaman,
Yang punya cita-cita menjadi solehah....
♡♡Moga Allah makbulkan segala doa2 kita.
semoga kita sefamily adalah antara hamba2Nya yg bertakwa..♡♡
Aamiin..


Time akad nikah


Time sambut menantu



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails