Followers

fb followers

私のブログへようこそ

myspace comments

myspace comments

Percaya kpd Tuhan,Bsyukur bhw manusia slalu dberikan yg tbaik,sesuai yg dlakukan oleh manusia itu sendiri, x perlu bkeras hati,DIA akan mberikan dsaat yg tepat apa yg hambaNya perlukan, Tidak harus dsaat ini,masih ada esok hari.....

20 March 2013

Exam pertama Akhtar Iman

Pegi skolah akhtar iman..jumpa ustazah.. Ibu: " mcmane dia exam arini ustazah?" Ustazah: " dia bagus,bleh jwab soklan2 (sambil mcari n tunjukkan kertas exam akhtar iman)..ni test utk pnilaian semua PASTI sluruh malaysia,nanti akn dhantar utk analisa kputusan ujian n anto ke PASTI kwsn Kemaman.. Ibu: alhamdulillah..ooohh(dlm hati " mujur abah cpt2 amik mlm isnin tu takut akhtar iman tlepas exam,tu pun mmg tlps sari,mujur arini dpt amik") Ustazah: "dia ni bagus,cepat pick up n cpt ingt, akhtar iman ni antara 5 plajar yg tbaik dlm kelas ni..tp tu la xbleh nk pisahkan 5plajar ni ke kelas lain sbb kalo pisahkn, 'yg x brape' xjalanla..jd kena jgk letakkn sama2 dgn bdk2 ni semua,jd kdg2 ulang balik blajar yg sama la.. bla bla bla... Ibu: ooh.. xpe la.. alhamdulillah.. trima kasih ustazah.. Lpas settle urusan akhtar iman,... dlm kete; Ibu: macamane tadi..exam ok x? Akhtar iman: mm..ok.. Ibu: apa yg ok,akhtar iman bleh jawab x td? Akhtar iman: mm..bleh..ade jugak susah ibu.. Ibu: menda yg susah? Akhtar iman: ibu,dah la tu tanye,akhtar iman dahaga n nk kencing ni.. ibu niiii... macam abah jugak suka tanye soklan yg sama mcm aritu (semalam).. Ibu: okla okla.. Sambil drive tsenyum ibu sorang2, ibu n abah 2x5 je suka tnye soklan sama,.. xpela,at least ibu rasa lega skit bila dgr ustazah kata td..dlm hati seorg ibu abah..oh tidakk..semua ibu bapa laa.. mengharapkan kejayaan ank2.. Utk akhtar iman,ibu bdoa semoga anak2 ibu bjaya dgn cemerlang dlm mcari ilmu..dan ibu mengharapkan kejayaan itu..Dengan izin Allah smoga kjayaan akn mjadi milikmu,TAPI ibu bharap biarla kejayaan ini dpt mbuka pintu hatimu dlm mcari ilmu utk mendapat redha Allah n bukan untuk mnunjuk2 n bermegah2.. Sentiasa ingat Allah n sentiasa ingat tujuan kita hidup,mcari ilmu n mnambahkan ilmu utk bekalanMu n mngingatkan dirimu bahawa kita adalah hambaNya yg kerdil.. ibu pun nasihat utk diri ibu jgk..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails