Followers

fb followers

私のブログへようこそ

myspace comments

myspace comments

Percaya kpd Tuhan,Bsyukur bhw manusia slalu dberikan yg tbaik,sesuai yg dlakukan oleh manusia itu sendiri, x perlu bkeras hati,DIA akan mberikan dsaat yg tepat apa yg hambaNya perlukan, Tidak harus dsaat ini,masih ada esok hari.....

16 January 2012

Ahmad Ayman Muslim 2

Ahmad Ayman muslim dari lahir hingga 3bulan...






 BEBERAPA JAM DLAHIRKAN

HARI KE-2

HARI KE-5
 
HARI KE-6

 HARI KE-14

1BLN 2HARI

1BULAN 3HARI


1BLN 4HARI

1BLN 15HARI

1BLN 17HARI

 1BLN 27HARI

1BLN 29HARI

2 BULAN

2BLN 20HARI

 2BLN 22HARI

 2BLN 23HARI
 
2BLN 26HARI

3BULAN...Botakkkkk!!!!


AHMAD AYMAN MUSLIM_ (waktu dilahirkan)

hmmm...arini baru bkesempatan meng update cite baby ke 2 kami Ahmad Ayman Muslim.. Time lahirkan baby ayman Muslim ni berbeza skit dr abgnya.. Rase sakit nak bsalin tu bbeza..Time akhtar iman duk spital 5hari tp sakit skejap2 spjang 5hari,xbrape sakit sgt hinggala time nak lahirkan dia baru rs sakit tu tsangat2,nak menerang pun susah sbb 1st time,kena masuk air baru tenaga ade..Allah Maha Mengetahui.. TP..Masa Ayman muslim ni lagi rs sakit nk bsalin.. dua2 ni  bbeza rase nk bsalin. ari khamis mlm jumaat, ms tu duk sorang2 kat umah, maabah kuar,lisa sefamily kuar mkn, mr.sweetheart n akhtar iman balik p.alam skejap (mujur dekat je).. mlm tu lps solat isyak, dh rs lain mcm.. duk baring sbentar sambil baca buku.. tiba2 rase skit smacam je.. skejap2 bselang 5minit.. Pastu rase skit tu smakin brulang2 3minit..then nak g tandas,alamak darah dah kuar! trus call mr.sweetheart..smntara tggu mr.sweetheart sampai,lisa pun sampai umh,mintak 'modes' kat dia n bgtaula nape..lisa trus call abah.. mr.sweetheart sampai trus g spital.. masa kt spital, bukaan dah 4cm kena duk wad wat smntara..masa tu sakitnye Ya Allah,Allah saje yg tahu... nk tunggu turn masuk dewan bsalin tu rs tseksa plak(ms tu ramai plak org bsalin), sakit dtg dlm 2,3minit skali..stiap kali dtg sakit tu sampai bketar2 tahan sakit yg teramat..last dh x bleh tahan,trus jerit pggil nurse..nurse trus anta ke dewan bsalin,mujurla ms tu dh ade kosong satu... tp blum tiba masa lg baby nk kuar..doktor dh pecahkn air ketuban,lagilah btambah sakit,rase mcm nyawa dhujung tanduk, keadaan waktu tu dh x bleh kawal dh,rs nk menerang,nurse n doktor dtg buat ape yg patut,time tu ms baby nk kuar trus ckp kat nurse dh nk mnerang,nurse suh mnerang,sambil tu doktor pggil mr.sweetheart masuk...masa mnerang tu,mr.sweetheart duk sebelah smbil bc doa n usap kepala n bg peransang suh mnerang...setelah sedaya upaya mnerang,alhamdulillah,akhirnye sumenye selamat...baby kuar trus lega,pegang tgn mr.sweetheart trus rs nk tido...ms nurse letak baby atas dada,bru rs tenang dpt tgk muka baby..pastu mr.sweetheart azankn baby.. bgitulah time nk lahirkn baby..lps lahir tu diuji lagi,kena 'rengat' (sakitnye sama rs sakit nk bsalin,tp lbh skit sakitnye..)..xsemua yg bleh tkena sakit rengat ni...2hari kena,dan ujian2 Allah spnjang pantang..(sakit gigi,demam panas n kmatian bapa mertua) pengalaman yg mnakutkn juga...huhu

Time dilahirkan : 07.37am 
Friday morning
weight: 2.97kg









LinkWithin

Related Posts with Thumbnails