Followers

fb followers

私のブログへようこそ

myspace comments

myspace comments

Percaya kpd Tuhan,Bsyukur bhw manusia slalu dberikan yg tbaik,sesuai yg dlakukan oleh manusia itu sendiri, x perlu bkeras hati,DIA akan mberikan dsaat yg tepat apa yg hambaNya perlukan, Tidak harus dsaat ini,masih ada esok hari.....

24 August 2011

Andai Rasulullah ada bersama kita....

19 August 2011

aktiviti: Bbuka puase...

Semalam aktiviti bbuka puase bsama kwn rapat sy (salliati) merangkak bini geng baik sy n mr.sweetheart; apek..Dah lama plan nak buka bsama..last2 dpt jgk buka bsama. @ d same time mr.sweetheart bbuka puase bsama geng2 bola..tu yg amik pluang bdua2an ngan sal tu..hehe.. Yang penting "bujang sekejap"..kihkihkih....

hmm...kami buka puase kat ming star hotel.. lps bbuka je ajak sal g secret recipe sbb dlm kepala ni asyik duk tringat blueberry cheese cake n choc chip walnut je..nak xnak kena beli jgk,actually "org dalam wat pmintaan nih"hhuhu.. akhirnya dpt jgk mkn.. lps tapau cake kami bhenti solat kat masjid puteh,then g kedai baju jap,then lepak kat batu buruk sambil mkn cake...then balik...... bwk balik choc chip walnut utk mr.sweetheart (bg mkn mr.sweetheart n akhtar iman separuh je,sparuh lg utk "org kat dlm perut ni" hehehe)..
pe2pun puas ati dah......heheheeheee



ni sal punye menu bbuka puasa...


ini i punya menu bbuka puase..skit je mkn..xbyk pun..hehe
nasi tomato,sushi(xpuas ati mkn sbb pilihan x byk...),bubur jagung n buah2an skit...erk..alhamdulillah..knyang...


Align Centre
my fav: choc chip walnut....


n.... blueberry cheese cake....

16 August 2011

Week 33


~length
17.2 in | 44 cm
~weight
4.2 lbs | 1.9 kg

For all the weight and bulk you’re lugging around these days, you’d think your little champ would weigh more than a mere 4 pounds!

But once you add in the placenta, amniotic fluid, and extra blood, you've got at least 10 pounds of baby and their life-support gear smooshed up against your organs!

In terms of appearance, your sweet lil' looker is getting cuter and pudgier every day as they pile on that adorable baby fat.

And as you know all too well, your womb kick-boxer is getting stronger with every passing day. Heck, it’s even possible to observe a well-placed belly-wobbling kick just by watching your belly!

Here's a fun game for when your kick-boxer is especially active: place a small object (baby blocks or a remote control) on your belly and see how far your star-kicker can lob that thing across the room!

Despite their obviously increasing strength, your bigger-by-the-day baby will actually start dropping their rate of movement in the last few weeks, no thanks to their restricted womb space.

If movement ceases for over an hour, drink some cold juice, lay on your side and wait for some added movement.

If nothing's happening at that point, go ahead and call your medical caregiver.

13 August 2011

our sentimental value...huhuhuhuhu


semalam lps jumaat mr sweetheart kemas2 bilik stor sementara sy membaringkan diri brehat...tup tup..dh tertido...bgun tido tgk mr.sweetheart dah siap mngemas bilik stor,sy bgun trus check samada puas ati or x..hehe..ok gud job dear!!thanks darling... sambil2 tgk brg2dlm susunan,tiba2 tnampak sesuatu barang yg kami dh lama tinggalkan..huhuu... sy pun amik n buka balik...tunjuk kat mr.sweetheart..
kami tgelak sama2 bila tgk balik apa yg kami buat time kami baru2 kawen.. ni la kerja kami bila ade masa lapang,brebut nak buat,sehinggalah start mngandung sampai nak tiba masa bsalin..lps pada tu trus x ingat2 sampaila tjumpa dlm kotak...huhuhu...
Bila dh jumpa ni,trus tringat waktu tu,sama2 tgelak..xpela, sbg our sentimental value..hehe.. insyaallah kalo rajin kami sambung balik buat...kalo malas trus tsimpan lor jawabnye...hehehehe


ni la yang kami maksudkan tu... (tukang lukis sy lor..yg byk buatnya,mr sweetheart...)








09 August 2011

Nasi Goreng Quik Burger


huhu.. x ingat nak update resepi ni..tp ade pluang ni baru leh update..huhuhu..
hmm....nasi goreng quik burger ni dr chef wan,tetiba je mr.sweetheart nak rs resepi ni...so i try la buat utk dia n ofcozla 4 myself jgek..hehehe.. hmm...resepinya senang je...

Bahan2nya :


carrot n kacang pjg di potong dadu n dhiris
burger ayam 3keping digoreng,then dipotong ikut suka kita
nenas yg telah dpotong dadu


bawang merah n bawang putih 2 ulas dicincang
telur 2bji digoreng hancur2


cara memasaknya:

panaskan minyak
tumiskan bawang hingga naik bau
masukkan kacang pjg,carrot n burger ayam td


then masukkan nasi.....


then masukkan telur goreng td.... kacau sebati...


time ni masukkan lada sulah n garam secukup rasa... gaul sampai cun!


then barulah masukkan nenas n gaul hingga cunnn!!!
(kalo nak tambah kicap skit pun ok gak..)


haaa..... dah siap untuk di makan....
erk...alhamdulillah...




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails