Followers

fb followers

私のブログへようこそ

myspace comments

myspace comments

Percaya kpd Tuhan,Bsyukur bhw manusia slalu dberikan yg tbaik,sesuai yg dlakukan oleh manusia itu sendiri, x perlu bkeras hati,DIA akan mberikan dsaat yg tepat apa yg hambaNya perlukan, Tidak harus dsaat ini,masih ada esok hari.....

15 November 2010

BETUL KE NIH????

BISNES DaRi RUMAH!!!
separuh atau sepenuh masa
PENDAPATAN HINGGA 10X GANDA DLM MS 30 HARI!!

Pengalaman dan kemahiran tidak diperlukan
Tiada risiko kegagalan
Modal kecil,pulangan lumayan berterusan
Latihan & bimbingan diberi percuma!!
Pakej 2 keuntungan
  • rm 150 rm 1500
  • rm 450 rm 4360
  • rm 900 rm 8680
  • rm 2500 rm 22650
p/s: contoh shj...kalo tunjukkan yg sebenar kan, nanti tutup bisnes org kan..

sekadar sebuah cerita n peringatan :
pernah dapat camni tak?? kalo tak penah mayB sampai masa dptla tu,kalo x pun takpe... Ni kami nak kongsi pengalaman kami yg penah dpt promosi camni..mula2 excited sgt2 coz ada antara kwn kami tlh join dat!! n dorang tunjuk la bukti yg dorang betul2 dpt..kami? excited sgt sbb cam nak join je,sapa xnak dpt camni kan? masuk rm 150 dapat rm1500..fuh,sapa xnak? tak pyh wat ape2 pun,tp kalo nak dpt byk lg ajak kwn2 join bwh kita.. fuh,mmg excitedlah!!
Mula2 fikir nak join,tapi mr.hubby tanya "percaya ke mende2 camni?" bukan ape dh tgk bukti kwn dh dpt,mestila rs cam nak jugakkan? mr.hubby tanya lagi "syg pcaya ke?"..aku jawab ntahla,tp tgk si "A" dpt btul2 bang...xkan dia tipu kot... mr.hubby tanya lagi "pelaburan ke mana ek?" aku..."hmmm..ntahla bang,kalo fikir2kan x logik jugak kalo sng2 dpt..hmmm..." secara kebetulan kami sdg menonton soal jwb agama...(mungkin tuhan nk bg petunjuk pd kami..) mngenai perkara promosi2 di atas..
kami sama2 tgk n dgr dgn teliti...Lpas abis program tv tsebut,kami sama2 bincang...
"abg,betul jgk ek apa ustaz kate,kalo kita ikut je tawaran tu..ye,mungkin kita dpt keuntungan tersebut,tp halal kah?" mr.hubby," tu la yang,halal kah? pelaburan yg kita tak tau ke mana salurannye,halal ke haram.. ye,dorang senang kate pelaburan ni halal,tp xde bukti2,juz tunjuk bukti dpt duit je adelah..nak kata pelaburan hartanah,takkan sng2 dpt terus dlm ms sebulan n belum tentu lg jgk pelaburan hartanah tu halal..yang,sblum kita meneruskan niat kita ni,fkir masak2 yang..kalo kita dpt duit yg tak berkat,maka rosaklah kehidupan n keturunan kita" aku jawab.."hmmm..betul kate abg, hal ni kita tak tau keuntungan ni dr mane,dr segi fizikal mmg nampak best je kwn2 dpt duit tu,sng2 je dptkan?..dr segi mental tu la kena fikir byk2 saluran betul ke tak..
mr.hubby pun membuat keputusan " xpelah yang,kita x yah joinla,bsyukurla atas rezki yg ade,takpe kita usaha dpt rezki biar care yg halal,itu urusan Allah nak bg kita rezki cpt or lambat..jgn bimbang yang,rezki kan di tanganNya,kita usaha dgn cara yg btul.. yang kena ingt lebih2 lagi di akhir zaman macam2 jenis manusia, di akhir zaman ni ramai manusia mencari kekayaan tp tidak fkir saluran tu halal or tak,janji dpt duit,bleh kaya cepat n janji dpt kenyang dah cukup..kalo nampak tak halal pun dorang menghalalkan jgk,dh xde kpl otak dorang erti halal haram,janji masuk perut..so,kita tak pyh ikutla yang mcm tu yek,kitakan org islam,ade hukum hakamnye,kalo sah2 kita rasa was was mngenai ni,confirm kita xbleh buat..tul tak?" aku pun jawab " hmmm...btul la tu bang,xpelah bang,xpayah join la bang,dh was was dah..hihihii... macam ustaz tu katelah 'rezeki yang halal membentuk jiwa yg suci pada kita n anak2 dan juga keberkatan idup kita..rezki yg halal juga sebenarnye bleh mhapuskan dosa kita'
akhirnya kami decided yg kami xkan join promosi di atas,xpela x cepat kaya pun janji biar dpt rezki yg halal..Kaya cepat atau lambat seseorang tu adalah urusan Allah semata2,janji cari rezki yang halal...amin......



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails