Followers

fb followers

私のブログへようこそ

myspace comments

myspace comments

Percaya kpd Tuhan,Bsyukur bhw manusia slalu dberikan yg tbaik,sesuai yg dlakukan oleh manusia itu sendiri, x perlu bkeras hati,DIA akan mberikan dsaat yg tepat apa yg hambaNya perlukan, Tidak harus dsaat ini,masih ada esok hari.....

09 October 2010

Kailan Mashroom stew ngan udang


Posted by Picasa
Bahan2 sudah tersedia di atas, kita mulakan dengan panaskan myk,then goreng bawang putih. Then masukkan udang....kemudian masukkan cendawan2,masukkan air..Then masukkan sos tiram,kemudian masukkan lagi air,pastu letakkan lada sulah,tepung jagung,perasa knorr.akhir skali letak kan telur...siap!!!

Hanger Tudung


hmm..tak rugi beli hanger tudung dr kawan,kawan promote trus je nak coz dh tau tudung banyak,mmg mencari pun hanger tudung ni...fuh,puas ati rasenye.. nak kena beli lagi nih coz ade lagi tudung yg tlipat..kalo ade hanger sng skit nak pilih coz nampak sume kat ctu..hehe...







akhtar iman growing up...


akhtar iman is growing up too fast!!...pejam celik pejam celik 2day dh masuk 2 thun 8bulan dah..
and stiap saat dia mbesar dpn mata..
yes,my boy is growin' up so quickly! he can handle himself so well now..
nape aku kate camtu? becoz dia mmg dah besar,apa yg aku suh kadang2 dia buat dek je..
alwez had made me lost temper n out of control bl dia x dgr kate..hehe..tp i'm enjoy with my boy,since i'm staying @home takin' care of him full time,we spent 24 hrs 2gether. cr idea nk wat aktivt ape ngan dia n tgk ape yg dia bleh buat..
akhtar iman ni.... he luv 2 watch ultraman,wonderpets,conan,hagemaru,n tvIQ.. sambil2 tgk tv sambil2 main mainan dia;build wooden blocks,lego,conteng2 buku...hmm...he also luv outdoor,kalo hr mggu x blk kg,kami bw dia g playground or ke pantai mandi manda (biasanye dia n abah dia je yg mandi pantai...i tukang tgk,n main2 air je... hihihi)..tak pun g jalan2 amik angin mane2 aje abah dia bwk...yang penting akhtar iman hepi!!


Posted by Picasa
ni la sebahagian drpd aktiviti2 akhtar iman..

inilah akhtar iman :
* susahnye nak bg dia tido bila tiba waktu mlm,slalu tido lewat,asyik kena paksa tido je..bila dh kena paksa,nangisla jwbnye..
* dah pandai snap gambar..sesuka hati sesedap rase je senyap2 amik hset ibu amik gambar dia n gambar2 around him..kalo snyap duk dlm bilik kunci pintu tu ye latu,samada 'uk uk' or main hset ibu...
* every morning,he woke up,mesti pegi dpn tv then "ibu,buka tv"...bila on," ibu nak cu tol"...
*suka main air,pantang kalo suh basuh tgn,lps basuh tgn ade je alasan dia nak main air,yg penting bleh main air...alasan paling kukuh konon2,nak amik air semayang..
* creative writings on the painted walls!! bukan tu aje,kat tv pun jadi mangsa!!!
*dh pandai gosok gg sendr
*dah pandai counting number 1-10,n stiap kali nak simpan mainan dia mesti kena kira dlu,balik2 one,two,three sampai ten...x pun 1,2,3 sampai 10.
*dh pandai kenal alif,ba,ta walaupun tunggang langgang sampai ya,sama jg knl huruf Abc..
* sume buku dia nk bace,bace plak mcm sdg mngaji..
*skrg dh pandai lawan cakap ibu,kalo ibu kata tidak,dia jawab "xpe,akta iman simpan","xpayah simpan mainan".. kdg2 kalo abah nak kuar jumpa kwn,akhtar iman "xpayah jupe kwn,akta iman kan ade.."sume xpyh..
*kalo ibu or abah wat2 mrajuk,akhtar iman "jgn nangis,akhtar iman kan ade,dah dah jgn ngis yek"
*kalo mngamuk x ingt dunia





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails