Followers

fb followers

私のブログへようこそ

myspace comments

myspace comments

Percaya kpd Tuhan,Bsyukur bhw manusia slalu dberikan yg tbaik,sesuai yg dlakukan oleh manusia itu sendiri, x perlu bkeras hati,DIA akan mberikan dsaat yg tepat apa yg hambaNya perlukan, Tidak harus dsaat ini,masih ada esok hari.....

05 June 2010

3rd honeymoon..hehehe..........




SSyoknye dpt cuti2 bsama yg tsayang!! tahun ni cuma g bcuti di kl je..tu pun sbb dia ade plawanan futsal..tak kesahla cuti kat mane janji dpt bcuti n claim untuk third honeymoon!!hehehe.. 1st honeymoon dlu bdua,2nd plak ber3 n third ni berdua.baby x bawa time ni..(wlupun tak bw ati asyik tringt kat dia je..)

jumaat petang btolak ke kl dr kuala trg..sampai kemaman singgah umah dlu solat n amik barang..kul 6.15 btolak ke kl..dlm pjalann byk yang pkara yg kami borak (maklumlah lame tak berdua..asyik btiga je..hehehe),cite psl sblm kwen,psl perasaan,anak n macam2 sambil dgr CD lgu yg best2.sedar tak sedar dah sampai genting sempah.benti kat genting sempah, brehat n mkn..(genting sempah port brehat kami skeluarga..port paling abah suka,aku suka n madi pun suke..hehehe).Then sambung pjlnn, sampai ke kl hampir kul 10..check in kul 10.30.. Akhirnye dpt jgk brehat..

Sabtu dlm kul 10am kami kuar jalan2 area SOGO..sblm g sogo g mkn pagi dlu..pekenakan nasi lemak n teh tarik..lama tak mkn ns lemak smbal sotong,tringat kat ibu angkat ms duk JB yang slalu buatkan ns lemak sambal sotong..Then lepas sarap,kami trus g Sogo,ape lagi shopping ler..hehehe..Then g jalan2 area jln TAR cuci2 mata sambil jln balik ke hotel..lama tak jalan2 sini...ptg sabtu biasenye ade psr mlm,ingt nak pegi..

sampai hotel lbh kurang hampir kul 1,mandi,solat,mkn tghari n brehat2 skejap.. Petang tu cadang nak ajak madi g jusco wangsa maju..memula dia kate xnak bw kreta,then aku bg cadangan naik LRT,so dia pun ok kan aje.. kul 3 kami kuar jalan2 area jalan masjid india dlu,sampai masjid jamek kami naik LRT ke wangsa maju..sampai jusco ape lg shopping la lg..hehe..ksian madi kena layan bini dia,nak pilih barang bkn main lame..ala,dia pun same je..hehheehe..... lbh kurang kul 6.30 kami kuar dr jusco.Madi ngadu keletihan coz byk berjalan kaki..tergelak aku bila dia kate dia kletihan..tp mmg letih pun ptg tu mmg kami byk bjalan..tp bg aku puas ati kalo jln2 ni..kalo naik kreta naik tension adelah,jam lg,nak kena g parking lg..senang2 jln kaki n naik LRT je,cpt n jimat kos..hehehe..sampai hotel brehat jap,mandi n solat..then madi kuar jumpa bos n kwn2 dia yg baru sampai..lbh kurang kul 11lbh kami kuar mkn mlm kat tempat madi suke mkn,Restoran Pelita.. kul 12lbh blk hotel..aku mmg rs keletihan sgt2 dh,fikir mau beradu je dkepala..Madi minta nak kuar g lepak blk kwn2 dia..dia kuar,aku tgk tv,sedar2 dah tlelap,terkejut bl madi masuk..dia sambung tgk tv aku ape lagi sambung tido la...

Ahad dlm kul 8am lbh kami check out,then g sarap area ampang kat ngan sport planet tempat untuk grandfinal i-metro ni la. then sampai sport planet,maka bmulalah tujuan kedatangan kami..hehehe..

ms sampai sane,aku tserempak ngan kwn sekolah lama dlu..ms tu tak perasan, bila madi bgtau bru tringat..mujur madi pkenalkan kalo tak tak perasan,dia pun kwn madi jgk.. bl jumpa kwn lame ni borak sakan la kami..lama tak jumpa dia..dlu nakal gile dlm kelas,slalu kacau budak perempuan n bmasalah disiplin.. sapa yg tak knl ngan fauzi sulong?hehehe.. tp ms jumpa dia dh lain dh,nampak cam budak baik je,tp dia kate dia masih nakal lg..hehehe..seronok dpt jumpe kwn lame,crite2 lame pun tkeluar..heehee...dia dtg coz jd penyokong untuk pasukan gelombang...Then ape lagi meneruskan niat asal,so tgklah perlawanan futsal..

ptg ikut bini2 bos n along g mkn tghri d restoran haslam,then g sogo lg shopping..hehe..kul 4 lbh madi anta msg dh kalah plawanan separuh akhir,kalah penalti..takpela yang..bkn rezki utk thun ni..thun dpn bleh try lg..hehe...then kul 6 sampai kt sport planet..yg lain blk hotel,kul 6.30 aku n madi trus btolak blk ke k.trg..kejar ms coz 1st,x sabo nak tgk akhtar iman,2nd esoknye madi kena keja,blk k.trg kena blk kmmn plak..so kejar ms nak brehat..

dlm kul 7pm benti genting sempah,solat n mkn..hmpir kul 8 bru btolak balik...sampai kuala trg kul 12 lbh..alhamdulillah,selamat sampai..

Walaupun 3ari je cuti,sronok sgt2 coz dpt berdua n dapat mengeratkan lagi kasih syg antara kami..bukan senang nak cuti bdua ni..hehehe... Thanks bang,sume plan kita menjadi..Syukur pada Mu Ya allah..

Siap mengedit: 9JUne2010

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails