Followers

fb followers

私のブログへようこそ

myspace comments

myspace comments

Percaya kpd Tuhan,Bsyukur bhw manusia slalu dberikan yg tbaik,sesuai yg dlakukan oleh manusia itu sendiri, x perlu bkeras hati,DIA akan mberikan dsaat yg tepat apa yg hambaNya perlukan, Tidak harus dsaat ini,masih ada esok hari.....

08 March 2010

mee rebus ho liao!!

Arini masak mee ho liao..dah boring asyik mkn nasi je...hehe..
Senang je wat mee ho liao ni..

Memula kite didihkan air,then masukkan mee kuning..kemudian toskan..


Langkah pertama,masukkan air ikut2 rasa,kaki ayam n tengkuk (ikut suka samada dgg ayam pun bleh dpotong kecik2) n serai..biar sampai mendidih..


@ d same time,dapur sebelah tu kite tumiskan bwg putih n bwg merah yang telah dcincang secincang-cincangnye bersama udang..Goreng biar naik bau n udang biar masak naik bau..


Then,selepas dah kekuningan n naik bau tu,masukkan semuanye dalam rebusan sebelah tadi tu..



Biarkan sampai ia mendidih betul2...


Then masukkan sotong plak... Then letak cili boh skit...


Diikuti sayur kailan...


sayur kailan baru je dimasukkan..


Dan seterusnya sayur2 campur..... pas tu baru letak buah tomato yang dipotong 4
..

kacau,...then masukkan telur 2 biji n sedikit tepung jagung..kemudian,masukkan sedikit garam n perasa knorr secukup rasa.... akhirnye masak..
Then blehla masukkan mee dlm mangkuk n bleh dihidangkan...
jadilah mee rebus ho liao....

0 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails